Sunday, November 25, 2018

Daily Fill In Blanks Questions for IBPS PO, SBI, RBI and Bank Exams | Day -1

Daily Fill In Blanks Questions for Competitive Exam

Daily Fill In Blanks Questions for IBPS PO, IBPS Clerk, SBI, RBI Grade B, LIC AAO and Other Bank Exams. Practice all the Frequently asked Fill In Blanks Questions in Previous Year Bank Exam.English Language Practice Questions for Banking and Insurance Exam. Fill In Blanks in Competitive Exam test your Vocabulary and Comprehension Skill.One subject that can help you bagging graceful marks in the minimum time in these examinations is English Language. Practice all the Questions to score graceful marks in any Competitive Exam.


1. Indications are the government is  __  to the prospect of granting bonus to the striking employees.
(a). aligned
(b). obliged
(c). reconciled
(d). relieved
(e). authorized

2. Shivalal __  classical music. He always prefers Bhimsen Joshi to Asha Bhonsle, and pundit Jasraj to Kumar Sanu.
(a). adores
(b). apprehends
(c). encompasses
(d). cultivates
(e). cares

3. As a general rule, Politician do not __ centre stage.
(a). forward
(b). forbid
(c). forgive
(d). forsake
(e). foster

4. The __  study on import of natural as from Iran thorough a pipeline would be completed shortly.
(a). natural
(b). calculated
(c). economic
(d). reallocation
(e). feasibility

5. His party is solely to be blamed for the political __ in the country.
(a). devaluation
(b). revival
(c). advocacy
(d). stalemate
(e). degradation

6. We still have not given our __ to conduct the survey of natural resources in our state.
(a). projection
(b). consent
(c). request
(d). compliance
(e). provision

7. We cannot go on strike every year. Now that we have gone on strike we must __ this issue.
(a). clinch
(b). culminate
(c). cross
(d). canvass
(e). coordinate

8. Man is __ ; however, he is more in need of mental companionship than of physical companionship.
(a). egoistic
(b). biological
(c). emotional
(d). democratic
(e). gregarious

9. He is the best man for this Job. He has mental __ to carry it out.
(a). predilection
(b). durability
(c). adroitness
(d). persuasion
(e). assimilation

10. I was totally __ by his line of thinking and could not put forth any argument.
(a). demolished
(b). nonplussed
(c). exhausted
(d). refuted
(e). degraded

Answers :-

1. (c)   

2. (a)  

3. (d)  

4. (e)  

5. (d)  

6. (b)   

7. (a)  

8. (e)  

9. (c)  

10. (a)


You can Also Read and Download English Books & PDFs

Word Power Made Easy By Norman Lewis Full Summary Book  - Download
English Language Important Short Notes PDF Free Download  - Download
200 Important One Word Substitution PDF Free Download  - Download
100 Commonly used Vocabulary from The Hindu PDF Download  - Download
200 Commonly Asked Antonyms Words PDF Download - Download
The Hindu Monthly Vocabulary PDF Free Download Set -1 - Download
The Hindu Monthly Vocabulary PDF Free Download Set -2 - Download
The Hindu Monthly Vocabulary PDF Free Download Set -3 - Download

Stay updated with us for more study materials for all competitive exams.

                          Click here to Join our Telegram Study Group

                            Click here to Like our FACEBOOK Page
bank4success is one of the fastest Growing Educational Channel for Banking and Insurance Exam.If Our Services and Posts has helped you in your Preparation then Please Support us to Grow and help us to connect with Your Friends and their friends also.
Like, Share & Subscribe Our Various Social Media Channel.

0 comments:

Post a Comment