Sunday, November 25, 2018

Daily Cloze Test Questions for IBPS PO, SBI, RBI and Bank Exams | Day -6

Daily Cloze Test Questions for Bank Exams

Daily Cloze Test Questions for IBPS PO, SBI, RBI and Bank Exams. Practice all the Frequently asked Cloze test Questions in Previous Year Bank Exam.English Language Practice Questions for Banking and Insurance Exam. Cloze tests in Competitive Exam test your Vocabulary and Comprehension Skill.One subject that can help you bagging graceful marks in the minimum time in these examinations is English Language. Practice all the Questions to score graceful marks.

Direction (1-10) : In the following passage, there are blanks, each of which has been numbered. These numbers again printed below the passage and against each five words are suggested, one of which fits the blanks appropriately in the context of the whole passage. Find out the appropriate word.

SBI  PO, 1991

The Committee’s _1_ to the government to set up a model National Stock Exchange at Bombay has become controversial. These recommendations are _2_  on the perception that country doesn’t really _3_ to set up too many stock exchanges. _4_ the report is of the _5_ that the need of the hour is to _6_ and _7_ the functioning of the _8_ ones and _9_ them into a modern National Stock Exchange Market System. The System would be _50_ by a National Cleaning and Settlement System.

1. (a) feature
    (b) decision
    (c) suggestion
    (d) argument
    (e) view

2. (a) framed
    (b) based
    (c) viewed
    (d) argued
    (e) prepared

3. (a) support
    (b) favor
    (c) deserve
    (d) possess
    (e) need

4. (a) instead
    (b) perhaps
    (c) although
    (d) because
    (e) though

5. (a) place
    (b) view
    (c) fact
    (d) basis
    (e) frame

6. (a) implore
    (b) deteriorate
    (c) analyze
    (d) improve
    (e) discuss

7. (a) feel
    (b) new
    (c) manage
    (d) prepare
    (e) latest

8. (a) international
    (b) new
    (c) current
    (d) existing
    (e) modern

9. (a) put
    (b) see
    (c) detach
    (d) get
    (e) integrate

10. (a) supported
    (b) verified
    (c) compared
    (d) chained
    (e) view

Answers :

1. C

2. B

3. E

4. A

5. B

6. D

7. C

8. D

9. E

10. A



You can Also Read and Download English Books & PDFs

Word Power Made Easy By Norman Lewis Full Summary Book  - Download
English Language Important Short Notes PDF Free Download  - Download
200 Important One Word Substitution PDF Free Download  - Download
100 Commonly used Vocabulary from The Hindu PDF Download  - Download
200 Commonly Asked Antonyms Words PDF Download - Download
The Hindu Monthly Vocabulary PDF Free Download Set -1 - Download
The Hindu Monthly Vocabulary PDF Free Download Set -2 - Download
The Hindu Monthly Vocabulary PDF Free Download Set -3 - Download

Stay updated with us for more study materials for all competitive exams.

                          Click here to Join our Telegram Study Group

                            Click here to Like our FACEBOOK Page
bank4success is one of the fastest Growing Educational Channel for Banking and Insurance Exam.If Our Services and Posts has helped you in your Preparation then Please Support us to Grow and help us to connect with Your Friends and their friends also.
Like, Share & Subscribe Our Various Social Media Channel.