Sunday, November 25, 2018

Daily Cloze Test Questions for IBPS PO, SBI, RBI and Bank Exams | Day -2

Daily Cloze Test Questions for Bank Exams

Daily Cloze Test Questions for IBPS PO, IBPS Clerk, SBI, RBI Grade B, LIC AAO and Other Bank Exams. Practice all the Frequently asked Cloze test Questions in Previous Year Bank Exam.English Language Practice Questions for Banking and Insurance Exam. Cloze tests in Competitive Exam test your Vocabulary and Comprehension Skill.One subject that can help you bagging graceful marks in the minimum time in these examinations is English Language. Practice all the Questions to score graceful marks in any Competitive Exam.

Direction (1-10) : In the following passage, there are blanks, each of which has been numbered. These numbers again printed below the passage and against each five words are suggested, one of which fits the blanks appropriately in the context of the whole passage. Find out the appropriate word.

SBI PO Exam, 2000

The Government seems to be in right earnest to ensure more _1_ in governance. The Prime Minister’s announcement that his Government is _2_ drafting legislation to _3_ the citizen’s right to information is indeed welcome. Though the talk on the right to information is not new, we may _4_ the bill to be brought early this time. The previous government had set up a high level committee to _5_ a draft bill. But nothing has been heard about the matter since, _6_ the committee did quite some. The issue, however has come to such a pass that a solution cannot be _7_ further. Sunlight is the best disinfectant, a foreign judge once said, while _8_ the unwarranted secrecy in an administrative system. When those in authority know that people have right to ask questions and the government in under the _9_ to provide them with answers, _10_ of authority, or of public finances, for personal or party ends is less likely to happen.

1. (a) strictness
    (b) rudeness
    (c) leniency
    (d) economy
    (e) transparency

2. (a) personally
    (b) busy
    (c) not
    (d) reluctantly
    (e) absolutely

3. (a) presumption
    (b) absolve
    (c) curb
    (d) question
    (e) establish

4. (a) expect
    (b) wait
    (c) try
    (d)  frustrate
    (e) appeal

5. (a) level
    (b) regard
    (c) prepare
    (d) enact
    (e) unearth

6. (a) even
    (b) as
    (c) because
    (d) until
    (e) though

7. (a) found
    (b) expected
    (c) delayed
    (d) looked
    (e) longed

8. (a) nurturing
    (b) criticizing
    (c) demanding
    (d) appreciating
    (e) upholding

9. (a) pretention
    (b) affect
    (c) substance
    (d) obligation
    (e) property

10. (a) misuse
    (b) governance
    (c) dishonor
    (d) curbing
    (e) breach

Answers :

1. E

2. B

3. E

4. A

5. C

6. E

7. C

8. B

9. D

10. A


You can Also Read and Download English Books & PDFs

Word Power Made Easy By Norman Lewis Full Summary Book  - Download
English Language Important Short Notes PDF Free Download  - Download
200 Important One Word Substitution PDF Free Download  - Download
100 Commonly used Vocabulary from The Hindu PDF Download  - Download
200 Commonly Asked Antonyms Words PDF Download - Download
The Hindu Monthly Vocabulary PDF Free Download Set -1 - Download
The Hindu Monthly Vocabulary PDF Free Download Set -2 - Download
The Hindu Monthly Vocabulary PDF Free Download Set -3 - Download

Stay updated with us for more study materials for all competitive exams.

                          Click here to Join our Telegram Study Group

                            Click here to Like our FACEBOOK Page
bank4success is one of the fastest Growing Educational Channel for Banking and Insurance Exam.If Our Services and Posts has helped you in your Preparation then Please Support us to Grow and help us to connect with Your Friends and their friends also.
Like, Share & Subscribe Our Various Social Media Channel.


0 comments:

Post a Comment