Sunday, November 25, 2018

Daily Cloze Test Questions for IBPS PO, SBI, RBI and Bank Exams | Day -4

Daily Cloze Test Questions for Bank Exams

Daily Cloze Test Questions for IBPS PO, IBPS Clerk, SBI, RBI Grade B, LIC AAO and Other Bank Exams. Practice all the Frequently asked Cloze test Questions in Previous Year Bank Exam.English Language Practice Questions for Banking and Insurance Exam. Cloze tests in Competitive Exam test your Vocabulary and Comprehension Skill.One subject that can help you bagging graceful marks in the minimum time in these examinations is English Language. Practice all the Questions to score graceful marks in any Competitive Exam.

Direction (1-10) : In the following passage, there are blanks, each of which has been numbered. These numbers again printed below the passage and against each five words are suggested, one of which fits the blanks appropriately in the context of the whole passage. Find out the appropriate word.

SBI Associates PO, 2000


A friend in need is a friend in indeed. A man who stands _1_ his friend in _2_ is a true friend. Selfless love is the base of true friendship. True friend share each other’s joy and sorrow, pain and pleasure. They do not fall _3_ in adversity. They have full confidence in each other. They never _4_ each other _5_ makes friends, adversity tries them. A selfless friend is a _6_, a selfish friend is a curse. The first is an angel and the second is a devil. One makes your career while other _7_ it.

True friendship means great self-sacrifice on the part of both. A true friend _8_ pleasure and convenience. He goes out of his way and faces difficulties in his way with joy and even with pride. Joy and Sorrow, success and failure, good fortune and misfortune, are equally _9_ by a pair of true friends. They _10_ the burden of life equally for they feel that they sail in the same boat and that they have to shrink and swim together.

1. (a) to
    (b) with
    (c) for
    (d) by
    (e) of

2. (a) adversity
    (b) commotion
    (c) change
    (d) happiness
    (e) growth

3. (a) out
    (b) to
    (c) off
    (d) with
    (e) through

4. (a) postulate
    (b) commit
    (c) danger
    (d) deplete
    (e) betray

5. (a) wealth
    (b) prosperity
    (c) man
    (d) providence
    (e) well-being

6. (a) boon
    (b) force
    (c) blessing
    (d) calamity
    (e) message

7. (a) throws
    (b) develops
    (c) constructs
    (d) mars
    (e) lacks

8. (a) foregoes
    (b) mitigates
    (c) evolves
    (d) appraises
    (e) prospers

9. (a) built
    (b) pleased
    (c) admired
    (d) advocate
    (e) shared

10. (a) expect
    (b) shoulder
    (c) dislike
    (d) propose
    (e) project

Answers :

1. D

2. A

3. A

4. E

5. B

6. C

7. D

8. A

9. E

10. B


You can Also Read and Download English Books & PDFs

Word Power Made Easy By Norman Lewis Full Summary Book  - Download
English Language Important Short Notes PDF Free Download  - Download
200 Important One Word Substitution PDF Free Download  - Download
100 Commonly used Vocabulary from The Hindu PDF Download  - Download
200 Commonly Asked Antonyms Words PDF Download - Download
The Hindu Monthly Vocabulary PDF Free Download Set -1 - Download
The Hindu Monthly Vocabulary PDF Free Download Set -2 - Download
The Hindu Monthly Vocabulary PDF Free Download Set -3 - Download

Stay updated with us for more study materials for all competitive exams.

                          Click here to Join our Telegram Study Group

                            Click here to Like our FACEBOOK Page
bank4success is one of the fastest Growing Educational Channel for Banking and Insurance Exam.If Our Services and Posts has helped you in your Preparation then Please Support us to Grow and help us to connect with Your Friends and their friends also.
Like, Share & Subscribe Our Various Social Media Channel.

0 comments:

Post a Comment