Sunday, November 25, 2018

Daily Reasoning Ability Quiz for IBPS PO, IBPS Clerk, SBI & Bank Exams

Daily Reasoning Ability Quiz for Bank Exams

Daily Reasoning Ability Quiz and Questions for IBPS PO, SBI PO, RBI Grade B, SBI Clerk and Other Bank Exam. Find all the Frequently asked Reasoning Ability Questions in previous year Bank Exams. Reasoning Ability Questions and Quiz for Banking Exam, Here on this Page we will Share Reasoning Ability Quiz, Tips & Tricks for RBI GRADE B, IBPS PO, IBPS RRB PO,IBPS RRB Assistant, SBI PO, SBI Clerk, LIC AAO , IBPS Exams, SBI Exams and other competitive exams. Daily Reasoning Questions and answers with explanation for SBI PO 2018, IBPS PO 2017, RBI GRADE B 2018 and other bank exams.

In a certain code language “ driving is not easy “ is written as ‘ jo ro ho go’, “rough and tough driving” is written as ‘no sa jo da’, “ looks easy but dangerous’ is written as ‘ai ro to po’, and is rough tough dangerous driving is written as ‘ho jo no ai da’

1. What is the code for ‘easy’ in the given coded language?
A). go
B). no
C). sa
D). ro
E). da

2. What is the code for ‘tough’ in the given coded language?
A). no
B). da
C). sa
D). Either sa or da
E). Either no or da

3. What may be the possible code for ‘rough but nice’?
A). po bi ni
B). no po ai
C). no to po
D). no to ai
E). ta jo bi

4. What may be the possible code for ‘easy and solved’ in the given coded language?
A). sa go ro
B). sa ro cu
C). no ro sa
D). cu ro go
E). sa ro to

5. What is the code for ‘dangerous’ in the given coded language?
A). no
B). sa
C). to
D). ai
E). ho


Input: hearing 18 integrity 50 xenon 89 glow 33 century 81 23 goal

Step I: glow hearing 18 integrity 50 xenon 33 century 81 23 goal 89


Step II: glow goal hearing 18 integrity 50 xenon 33 century 23 81 89

Step III: glow goal xenon hearing 18 integrity 33 century 23 50 81 89

Step IV: glow goal xenon century hearing 18 integrity 23 33 50 81 89

Step V: glow goal xenon century hearing integrity 18 23 33 50 81 89

Step V is the last step of the above arrangement as the intended arrangement is obtained. As per the rules followed in the above steps, find out the appropriate steps for the given input.

Input: 19 numerology 48 global 88 xylem 25 telling 79 59 fabricate torcher

6. Which step number would be the following output?

Xylem global telling torcher 19 numerology 25 fabricate 48 59 79 88


A). Step III
B). Step IV
C). Step V
D). There will be no such step
E). None of These

7. Which of the following would be the last step of the following rearrangement?
A). IV
B). V
C). VI
D). VII
E). None of These

8. If in the last step all the words get rearranged in alphabetical order, which of the following words retain its original position.
A). fabricate
B). xylem
C). telling
D). global
E). None of These

9. Which of the following would be at the 7th position from the left in step III?
A). 25
B). fabricate
C). 48
D). telling
E). None of These

10. In Step IV, if ‘xylem’ is related to ‘88’ and ‘global’ is related to ‘79’ then ’19’ is related to which of the following, if the same pattern is followed.
A). 48
B). 59
C). fabricate
D). 25
E). None of These


Answers:

1. D

2. E

3. A

4. B

5. D

6. B

7. C

8. D

9. A

10. C

You can Also Read and Download Quantitative Aptitude Books & PDFs


110+ Blood Relation Based Puzzle Handbook PDF Download  - Download
High Level Floor Based Puzzle Handbook pdf free Download  - Download
300+ Reasoning Ability Speed Test Questions PDF Download - Download
200+ Important High Level Puzzle & Seating Arrangement PDF - Download
300 Important Syllogism Question with Explanation Download  - Download
Alpha Numeric Series Puzzle Questions PDF Free Download  - Download
Seating Arrangement Practice Set (1-35) PDF  - Download

Computer Awareness Books and PDF Download

1500+ Computer Awareness Questions PDF Free Download  - Download
600+ Computer Awareness Questions Asked in Previous Years - Download
Computer Fundamental Book PDF Free Download  - Download
500+ Computer Awareness Questions PDF Download  - Download

Stay updated with us for more study materials for all competitive exams.

                          Click here to Join our Telegram Study Group

                            Click here to Like our FACEBOOK Page
bank4success is one of the fastest Growing Educational Channel for Banking and Insurance Exam.If Our Services and Posts has helped you in your Preparation then Please Support us to Grow and help us to connect with Your Friends and their friends also.
Like, Share & Subscribe Our Various Social Media Channel.