Saturday, November 24, 2018

Daily Quantitative Aptitude Quiz for IBPS, SBI, RBI & Bank Exams

Daily Quantitative Aptitude Quiz for IBPS, SBI, RBI & Bank Exams

Daily Mixed Quantitative Aptitude Quiz for Bank Exams, IBPS PO, RBI Assistant, SBI PO Exam. Quantitative Aptitude Quiz for Competitive Exam.Numerical Ability and Quantitative Aptitude Section in Banking exam contains lots of Importance as it is considered as one of the Scoring as well as one of the Complex section. To Score Good Marks in Quantitative Aptitude section of Bank Exams you need to several Daily Quizzes, Sectional Test and Mini Mock test on Quantitative Aptitude. Here we are Providing you some of the Important Questions Which will help you in the Competitive Exam.

Directions (1-5) : What should come in place of question mark (?) in the following number serie?

1. 444  467  513  582  674  789  ?
A). 950
B). 904   
C). 927
D). 881
E). 973

2. 23  25  53  163  657  3291  ?
A). 16461
B). 13169
C). 9877
D). 23045
E). 19753

3. 13 13  65  585  7605  129285  ?
A). 2456415
B). 2235675
C). 2980565
D). 2714985
E). 2197845

4. 1 16 81 256 625 1296  ?
A). 4096
B). 2401
C). 1764
D). 3136
E). 6561

5. 7  20  46   98   202   ?
A). 410
B). 420
C). 430
D). 450
E). 440


Directions (6-8) : The following questions are accompanied by the three statements A, B and C. You have to determine which statement is/are sufficient to answer the questions.

6. 8 men and 6 women can complete a piece of work in 21 days. How many days will it take for 12 men and 9 women to complete the same work?
A. 6 men can complete the work in 42 days
B. 7 women can complete the work in 63 days
C. The amount of work done by a woman in 4/7th of the work done by a man in one day.

A). Any two of them
B). Any of them
C). Only C
D). Either A or B only
E). No need of any information

7. If a and b are the integers, is a+b an odd number ?
A. 7 < a < 10    B. 8  < b  <11   C. a =< b

A). A and B together are sufficient
B). B and C together are sufficient
C). C and A together are sufficient
D). A,B and C together are necessary
E). A, B and C even together are not sufficient

8. How many marks did Jitendra obtain in chemistry?
A. The average marks obtained by Jitendra in Physics, Maths, Chemistry is 71
B. The total marks obtained by Jitendra in Chemistry and Physics is 142.
C. The total marks obtained by Jitendra in Physics and Math is 162.

A). A and B only
B). A and C only
C). A and B or C only
D). B and C only
E). All A, B and C together are needed

9. A two meter long train moving with an average speed of 120 km/hr crosses a platform in 24 seconds. A man crosses the same platform in 4 minutes. What is the speed of man in Km/Hr.
A). 8.2
B). 7
C). 2
D). 7.2
E). 6

10. The simple interest accrued on a sum of certain principle is Rs. 7200 in six years at the rate of 12 p.c.p.a. What would be the compound interest accrued on that principle at the rate of 5 p.c.p.a in 2 years ?
A). 1000
B). 1025
C). 1050
D). 1075
E). 2000

Answers :

1. C

2. E

3. D

4. B

5. B

6. B

7. E

8. E

9. D

10. B


You can Also Read and Download Quantitative Aptitude Books & PDFs

1000+ Number Series Asked in Previous Year Bank Exam pdf  - Download

100+ Speed Math Short Tricks Book PDF Free Download - Download

Speed Math Techniques for Data Interpretation PDF Download  - Download

200+ High Level Missing Data Interpretation Questions pdf  - Download

200 Important Quadratic Equation Questions PDF Download  - Download

150+ High Level Multiple Diagram Data Interpretation Download  - Download

Quantitative Aptitude Short Notes Book PDF Free Download  - Download

Kiran Publication Bank Clerk Numerical Ability Book pdf Download  - Download

250 Important Quadratic Equation Questions PDF Free Download  - Download

Stay updated with us for more study materials for all competitive exams.

                          Click here to Join our Telegram Study Group

                            Click here to Like our FACEBOOK Page
bank4success is one of the fastest Growing Educational Channel for Banking and Insurance Exam.If Our Services and Posts has helped you in your Preparation then Please Support us to Grow and help us to connect with Your Friends and their friends also.
Like, Share & Subscribe Our Various Social Media Channel.

0 comments:

Post a Comment