Sunday, November 25, 2018

Daily Banking Awareness Quiz for IBPS PO, SBI PO, RBI & Bank Exams | Day-1

Daily Banking Awareness Quiz for Bank Exam

Daily Banking Awareness Quiz and Questions with Full Explanation for IBPS PO, SBI PO, RBI Grade B, SBI Clerk and Other Bank Exam. Find all the Frequently asked Banking Awareness Questions in Bank Exams. One subject that can help you bagging graceful marks in the minimum time in these examinations is Banking Awareness. Banking Awareness Quiz not only helps you deal with the General Awareness Section of Banking Exams but also, the Personal Interview round of Banking Recruitment.

1. Micro Credits started from
A). USA
B). India
C). Bangladesh
D). Japan
E). None of These

2. Digital Banking can be done through   ___.
A). Mobile Phone
B). Internet
C). Telephone
D). All of The Above
E). None

3. The International Bank for Reconstruction and Development(IBRD) is better known as __
A). World Bank
B). IMF
C). ADB
D). AIIF
E). Known By its Name

4. Bank of Calcutta, Bank of Bombay, Bank of Madras were merged in 1921 to form __
A). Imperial Bank of India
B). Reserve Bank of India
C). Bank of India
D). Union Bank of India
E). None of These

5. Production and Consumption takes place at about the same time. This is a characteristic of __
A). Manufacturing Sector
B). Agriculture Sector
C). Service Sector
D). All of The Above
E). None of these

6. Which of the following is known as plastic money __
A). Credit Card
B). Bearer Check
C). Demand Drafts
D). Participatory Notes
E). None of these

7. FDR Is __
A). Fix Date rate
B). Fixed Deposit Receipt
C). Full Date Rate
D). Final Deposit Receipt
E). None of these

8. NBA stands for ___
A). Net Banking Assets
B). Net Book Act
C). National Banking Act
D). National Banking Association
E). None of the Above

9. Which among the following terms describe the “Universal Banking” ?
A). Branches of Bank in all major form of the world
B). A bank providing services in all geographical territories of its country
C). A bank providing combination of commercial banking and investment banking
D). All of the Above
E). None of these.

10. In Bullion Market __
A). Gold are purchased and sold
B). Books are purchased and sold
C). P-Notes are collected and transferred
D). Policies are purchased and sold
E). Foreign Investors are given opportunity to buy and sell.

Answers :-

1. C

2. D

3. A

4. A

5. C

6. A

7. A

8. B

9. C

10. A


You can Also Read and Download Quantitative Aptitude Books & PDFs

Complete Banking Awareness Capsule PDF Free Download - Download
Banking Awareness Hand Book PDF Free Download - Download
Banking Awareness Questions PDF Free Download  - Download
1200+ Banking Awareness MCQs PDF Free Download - Download
Static Awareness Capsule PDF Free Download - Download
List 50 Central Government Social Scheme Launched PDF  - Download
200 Important Banking Abbreviation Capsule PDF - Download
State Wise Static Awareness Book PDF Free Download - Download

Stay updated with us for more study materials for all competitive exams.

                          Click here to Join our Telegram Study Group

                            Click here to Like our FACEBOOK Page
bank4success is one of the fastest Growing Educational Channel for Banking and Insurance Exam.If Our Services and Posts has helped you in your Preparation then Please Support us to Grow and help us to connect with Your Friends and their friends also.
Like, Share & Subscribe Our Various Social Media Channel.