Sunday, November 25, 2018

Daily Error Correction Questions with Detail Explanation for Bank Exam | Day -1

Error Correction Questions for Bank Exam

Daily Error Correction Questions for IBPS PO, IBPS Clerk, SBI, RBI Grade B, LIC AAO and Other Bank Exams. Practice all the Frequently asked Error Correction Questions in Previous Year Bank Exam.English Language Practice Questions for Banking and Insurance Exam. Error Correction in Competitive Exam test your Grammatical Skills.One subject that can help you bagging graceful marks in the minimum time in these examinations is English Language. Practice all the Questions to score graceful marks in any Competitive Exam.

Direction (1-10) : Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is ‘e’, i.e No Error. (Ignore the Error of Punctuation if there is any) 

1. I have been travelling by local trains (a) / since last several years (b) / but had never experienced (c) / such a horrible situation as this (d) / No Error (e)

2. I found this ring (a) / as I dig in the garden. (b) / It looks very old. (c) / I wonder who it belonged to. (d) / No Error (e).

3. India today stands (a) / at crucial crossroads (b) / with its history (c) / as independent nation (d). /
No Error (e).

4. By April next year (a) / I will have been (b) / working in this office (c) / for twenty years (d). / No Error (e).

5. He was having the bath (a) / when the phone rang (b) / very unwillingly he got out of the bath (c) / and went to answer it. (d) / No Error (e).

6. By the time he gets back (a) / from his holidays (b) / the milkman has left (c) / twenty one bottle of milk outside his door. (d) / No Error (e).

7. Have you heard the news ? (a) / Mukesh and Malti are engaged. (b) / That is now new, (c) / I know it for ages. (d) / No Error (e).

8. Ganesh is not only involved (a) / in organizing conferences and seminars (b) / but also in conducting (c) / adult literacy programmes. (d) / No Error (e).

9. When I heard his knock (a) / I went to the door (b) / and opened it (c) / but I was not recognized
him. (d) / No Error (e).

10. If would have realized (a) / what a bad shape our library is in (b) / I would have done something (c) / to arrest the deterioration. (d) / No Error (e).


Answers :-


1. (b)   2. (b)  3. (e)  4. (e)   5. (c)   6. (c)  7. (d)  8. (a)  9. (d)  10. (a)


Explanation :-

1. Replace ‘since’ with ‘for’. (period of time)

2. Replace ‘dig’ with ‘was digging’. (dig is the first for of verb)

5. Use ‘and’ after ‘rang’ because a different sentence is to be combined.

6. Replace ‘has’ with ‘will have’. (this time denoted is future).

7. Replace ‘know’ with ‘have known’. (for + time)

8. Place ‘not only’ after ‘involved’

9. Replace ‘was not’ with ‘did not’

10. Replace ‘would have’ with ‘had’

You can Also Read and Download English Books & PDFs

Word Power Made Easy By Norman Lewis Full Summary Book  - Download
English Language Important Short Notes PDF Free Download  - Download
200 Important One Word Substitution PDF Free Download  - Download
100 Commonly used Vocabulary from The Hindu PDF Download  - Download
200 Commonly Asked Antonyms Words PDF Download - Download
The Hindu Monthly Vocabulary PDF Free Download Set -1 - Download
The Hindu Monthly Vocabulary PDF Free Download Set -2 - Download
The Hindu Monthly Vocabulary PDF Free Download Set -3 - Download

Stay updated with us for more study materials for all competitive exams.

                          Click here to Join our Telegram Study Group

                            Click here to Like our FACEBOOK Page
bank4success is one of the fastest Growing Educational Channel for Banking and Insurance Exam.If Our Services and Posts has helped you in your Preparation then Please Support us to Grow and help us to connect with Your Friends and their friends also.
Like, Share & Subscribe Our Various Social Media Channel.

0 comments:

Post a Comment